Ikuinen elämäntapa

Kuva

Taavi Kassila

IKUINEN ELÄMÄNTAPA

Tutkimusmatka hindulaisuuden alkulähteille

Hindulaisuuden alkuperäinen nimi sanatana dharma tarkoittaa ’ikuista elämäntapaa’.  Hindulaisuus ei ole ollut alunperin niinkään uskonto, vaan Luojan itsensä ihmiselle tarkoittama elämäntapa, sellaisena kuin Intian muinaiset valaistuneet tietäjät, ovat sen kuvanneet. Tämän elämäntavan tarkoituksena on saavuttaa ihmiselämän täyttymys, kama, nautinto, artha, toimeentulo, dharma, hyvyys ja lopulta moksha, vapautus maallisen elämän synnyttämästä kärsimyksestä.

Hindulaisuudesta liikkuu paljon vääriä käsityksiä, jopa koulujen oppikirjoissa ja tutkijoiden keskuudessa. Tämän johdosta Taavi Kassila ei etsii vastauksia hindulaisuuden syvimpään olemukseen niinkään uskontotieteilijöiltä vaan Intian pyhistä kirjoista ja henkisiltä mestareilta. Lukija pääsee näin istumaan mestarien jalkojen juureen ja kuuntelemaan miten Intian tietäjät ja joogit kuvaavat ikuista polkua olemassaolon perimmäiseen todellisuuteen.

TAAVI KASSILA pitää Intian uskontoa ja filosofiaa kotiuskontonaan, oppihan hän joogan jalon taidon äidiltään jo lapsuudessa, ja hän sai 18-vuotiaana meditaatiovihkimyksen intialaiselta munkilta. Intiaan hän matkusti ensi kerran jo 21-vuotiaana löytääkseen itselleen henkisen mestarin. Koko elämänsä hän on tutkinut Intian pyhiä kirjoja, matkustellut Intiassa ja tavannut intialaisia henkisiä opettajia. Nykyisin hän asuu suuren osan vuotta Intiassa, ashramissa, missä hän keskittyy henkisiin harjoituksiin, epäitsekkääseen työskentelyyn ja pyhien kirjojen tutkimiseen mestarinsa johdolla. Suomessa hän vierailee aika ajoin opettamassa joogaa ja Intian filosofiaa.

Kassilalta on aiemmin ilmestynyt Basam Booksin kustantamana Onnellisuuden jooga (2008/2010) ja Ramayana – Raman tarina (2012).

ALEKSI LAUSTI on harrastanut intialaista elämänfilosofiaa 20-vuotiaasta asti ja asunut Intiassa ashramissa 11 vuotta. Hän on ammatiltaan valokuvaaja ja vapaa toimittaja ja asuu nykyisin Suomessa. Lausti on ottanut kirjan valokuvat.

Basam Books, nid. n. 350 sivua, ovh. 35 €. Tilaukset: taavi.kassila@gmail.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s