Volvo-Markkasen tarina

Kuva

Taavi Kassila ja Matti Markkanen: VOLVO-MARKKASEN TARINA

Volvo-Markkanen on yksi Pohjoismaiden tunnetuimmista pankkiryöstäjistä, joka nousee otsikoihin ja tv-uutisiin varastettuaan aina ensin Volvo-auton ja tehtyään sillä pankkiryöstön, ensin Tanskassa ja sitten Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Vaikka moni tunteekin Volvo-Markkasen maineen rikollisena, harva tietää hänen elämästään kaksoisagenttina, joka toimii samaan aikaan pahamaineisessa KGB:ssä ja erään toisen salaisen järjestön laskuun.

Lukija lähtee Markkasen matkassa hämmästyttäviin seikkailuihin eri puolille Eurooppaa ja Afrikkaa. Nuori Markkanen on omien sanojen mukaan ns. thrill seeker, lähes patologinen jännityksen etsijä. Hänen kohtaloonsa vaikuttaa paitsi hänen vanhempansa, jotka työskentelevät sota-aikana sotasensuurin palveluksessa, myös rakkaus salaperäiseen Isabelleen, jonka mukana Markkanen osallistuu uhkarohkeisiin erään maan salaisen armeijan operaatioihin.

Kirja kuvaa niitä tapahtumaketjuja, jotka tekevät lahjakkaasta nuoresta miehestä Pohjoismaiden etsityimmän rikollisen. Luvassa on häikäilemättömiä aseellisia pankkiryöstöjä, tulitaisteluja poliisin kanssa ja uskomattomia pakoja tarkoin vartioiduista vankiloista.

Vauhdikkaan menon lomassa Markkanen sukeltaa kaiken toiminnan taustalla olevalle alkulähteelle, lapsuuteen, sota-ajan maisemiin. Markkasen elämänvaiheista kerrotaan avoimesti, kipeitäkään tuntoja kaihtamatta. Kirja luotailee tarkkanäköisesti lahjakkaan ihmisen tragediaa, josta sukeutuu julkisuudessa ajan hengen mukainen legenda.

nid.  668 siv. Om-kustannus. 29,90 € + postikulut. Tilaukset: taavi.kassila@gmail.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s